PEMANDU PENGHANTARAN TEMPATAN UNTUK WOOCOMMERCE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Dengan kewujudan teknologi, aktiviti jual beli secara atas talian menjadi perhatian masyarakat dunia. Masyarakat lebih tertarik membuat pembelian secara online berbanding secara traditional. Dengan adanya platform pemandu penghantaran tempatan untuk Woocommerce. Ia membantu menaiktaraf proses penghantaran barang kepada pelanggan dan pengurusan pemandu penghantaran dengan mewujudkan fungsi-fungsi seperti pengurusan pemandu, pemberian kerja kepada penghantar tempatan,perancangan lalu dan navigasi, menghantar maklumat melalui whatsapp, sms , email dan banyak lagi . pemandu penghantaran tempatan ini merupakan plug yang boleh dipasang didalam wordpress.

PLUG PENGGUNA

Plug pemandu penghantaran tempatan untuk WooCommerce ini boleh digunakan oleh semua perniagaan yang ingin menggunakan perkhidmatan penghantaran . Antaranya adalah perniagaan bunga, perniagaan perkhidmatan cucian kering, perniagaan barangan runcit, perniagaan pakaian dan banyak lagi.

BAHASA YANG DIGUNAKAN

Inggeris, Sepanyol, Perancis, Ibrani, Portugis, Rusia, Jerman, Itali, Arab

PENIAGA

 • MENDAFTAR DAN MENGURUS MAKLUMAT PEMANDU PENGHANTARAN

             Mendaftar maklumat penghantar, megemaskini maklumat penghantar, lihat semula maklumat dan status akaun penghantar,                          mengemaskini status penghantar, ketersediaan kerja , menuntut kebenaran pada panel pentadbiran “pengguna halaman”.

 • MEMBERI TUGASAN ATAU MENYERAHKAN PESANAN KEPADA PEMANDU PENGHANTAR MELALUI PANEL ADMIN

              Memberi tugasan secara pukal, memberi tugasan secara automatik kepada pemandu tersedia

 • EMAIL PEMBERITAHUAN

             Peniaga akan mendapat email pemberitahuan apabila pemandu penghantar ingin menuntut pesanan baru dan apabila                                     pesanan telah dihantar.

 • MEMBERI CATATAN KEPADA PENGHANTAR

             Peniaga boleh mengirim catatan kepada pemandu penghantar untuk setiap penghantaran

 • LAPORAN PEMANDU PENGHANTAR

             Laporan ini boleh disusun mengikut tarikh.

 • MENDAFTAR JENAMA

             Tambah logo, teks dan warna di panel penghantar.

 • PAPAN PERMUKA PENGHANTAR

            Lihat semua maklumat penghantar dan pesanan, senarai pemandu penghantaran yang aktif, kemaskini status penghantar ,                            menapis pesanan yang mempunyai atau tidak mempunyai penghantar, menuntut kebenaran , memaparkan jumlah pesanan yang                  tidak mempunyai penghantar, pesanan yang telah dituntut dan pesanan untuk setiap penghantar dalam setiap status.   

 • CATATAN PESANAN

            Simpan semua status penghantaran ( gagal untuk menghantar, keluar untuk menghantar) di catatan pesanan

 • MENGEMASKINI STATUS PENGHANTARAN

            Status pemandu ditugaskan, status keluar untuk membuat penghantaran, percubaan penghantaran  gagal, pemprosesan pesanan.


PENGHANTAR (PANEL MESRA MUDAH ALIH)

Panel penghantaran mempunyai laman utama, log masuk, set semula kata laluan, papan pemuka (mengemaskini ketersedian kerja dan melihat status pesanan), skrin pemandu yang ditugaskan (memaparkan semua tugas yang diberi dan mengemaskini status keluar untuk membuat penghantaran), skrin keluar menghantar (melihat semua laluan penghantar ), skrin gagal untuk menghantar (memaparkan semua pesanan yang gagal untuk dihantar),skrin telah dihantar (memaparkan semua rekod pesanan penghantaran untuk hari ini, semalam , bulan ini dan bulan lepas)

 • SKRIN HALAMAN PESANAN

             penghantar boleh melihat semua maklumat pesanan, alamat pelanggan, alamat peniaga, komen ,kemaskini status pesanan sama                ada sudah dihantar atau gagal untuk menghantar, menulis komen pada pesanan, menghubungi pelanggan atau pusat                                      penghantaran.

 • PENGESAHAN PENGHANTARAN

              penghantar akan menurunkan tandatangan dan mengambil gambar barang yang dihantar  

 • PERMOHONAN PEMANDU PENGHANTAR

              Pemandu penghantar boleh memohon menjadi pemandu penghantar kedai

 • PAPARAN KOMISEN PEMANDU  

              Penghantar boleh melihat komisen yang diberi.

 • NOTIFIKASI WHATSAPP/EMAIL/SMS

              Penghantar menerima tugasan

 • PERANCANGAN LALUAN DAN NAVIGASI

             Mengoptimumkan laluan dengan memendekkan jarak perjalanan, merancang laluan secara manual menggunakan Waze, Apple                     Maps, and Google Maps , mod perjalanan dalam destinasi seperti (memandu, berbasikal, berjalan dan transit), mudah untuk                           navigasi destinasi seterusnya selepas selesai membuat penghantaran.


PELANGGAN

 • NOTIFIKASI WHATSAPP/EMAIL/SMS

            Penghantar keluar untuk menghantar atau mula untuk membuat penghantaran, selesai membuat penghantaran

 • MENJEJAKI PENGHANTAR MELALUI MAP DAN TELEPON MUDAH ALIH

            Mengetahui lokasi penghantar melalui peta, anggaran masa barang sampai, menghubungi penghantar ,  maklumat penghantar                      seperti nama, gambar dan maklumat kenderaan.

 • PENGESAHAN PENGHANTARAN

            Paparan maklumat penghantar, tandatangan penghantar dan gambar barang yang dihantar akan dipaparkan di halaman pesanan                  atau email pelanggan.


VENDOR

 • EMAIL NOTIFIKASI

             Apabila penghantar ditugaskan untuk memesan


SOKONGAN TAMBAHAN DAN PLUGINS

Pengurusan pemandu penghantaran, vendor untuk pemandu penghantaran, lokasi pengambilan untuk pemandu penghantaran, lokasi pengambilan dan penghantaran untuk WooCommerce, alamat autolengkap dan pemilihan lokasi untuk WooCommerce

 • SOKONGAN PLUGINS PIHAK-KETIGA 
 • SOKONGAN PLUG PASARAN MULTIVENDOR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Don’t Stop Here

More To Explore

Keuntungan Bermain Slot Online Gampang Menang

Dalam penelusuran google akan terdapat beberapa pilihan provider situs slot dana gacor gampang menang jackpot terbesar yang dapat anda mainkan kapan saja dan dimana saja

Eksklusif newsletter update di inbox anda.